خانه » دکتر متخصص تغذیه در تبریز » فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

اگر بادمجان دوست دارید که هیچ ، اما اگر جزء افرادی هستید که بادمجان مصرف نمی کنید حتما این ماده غذایی مفید را در رژیم غذایی خود جای دهید و از خواص عالی و درمانی آن بهره ببرید، چون باعث سلامتی بدن شما می شود… در ادامه مطلب با مختلف تبریز همراه باشید…


فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

بادمجان که بعربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک . برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود .بادمجان از تیرهٔ سیب زمینیان است ، این گیاه بومی هندوستان بوده است و این گیاه در تمام مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند.ارتفاع آن به 40 تا 150 سانتی متر نیز می رسد. بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. این آب را عوض کرده و عمل را تکرار کنند تا مواد سیاه رنگ و مواد نفخ زا و مواد سست کننده در آب داخل شده و با آب دور ریخته شوند. سپس با آب پاک آنرا شسته و از خواص بی نظیر آن استفاده کنند.

ویتامین ها بادمجان

از ویتامین های موجود در بادمجان می توان به ویتامین های گروهB ، ویتامین A و C و مواد معدنی مختلف از جمله کلسیم، فسفر، مس، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و آهن اشاره کرد.

دکتر متخصص تغذیه در تبریز

بادمجان، با سرطان مقابله می کند

علاوه بر ویتامین ها و املاح یاد شده، بادمجان دارای فیتونوترینت هایی است که خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده ای دارند. فیتونوترینت های موجود در بادمجان شامل اجزای فنولیکی مانند کافئیک و کلوروژنیک اسید و فلاوونوئیدها مانند ناسونین می باشند. اجزای فنولیکی دارای خاصیت ضد سرطانی، ضدکلسترول بد خون و ضد ویروسی می باشد. بادمجان را با پوست بپزید تا از یک آنتی اکسیدان بسیار قوی به نام «ناسونین» بهره مند شوید. محققان روی رشد سلول های سرطانی حیوانات آزمایشگاهی و همچنین انسان مطالعاتی انجام دادند و متوجه شدند آنتی اکسیدان ناسونین اجازه نمی دهد رگ های خونی جدیدی تشکیل شود و تومورهای خوش خیم را به تومورهای بدخیم تبدیل کند. بادمجان به دلیل ذخیره فیبر زیادی که دارد در پیشگیری و درمان سرطان روده بزرگ بسیار موثر است. این خوردنی هنگام عبور از روده ها مواد سمی و شیمیایی را جذب می کند و روده را از این مواد سرطان زا پاکسازی می نماید.

بادمجان، هوای قلب نازنینتان را دارد

نتایج پژوهشی که در مجله ی Food & Function به چاپ رسیده است خبر از خواص مفید بادمجان برای سلامتی ضربان قلب می دهد. در این پژوهش محققان حلقه های خام و یا کباب شده ی بادمجان را به مدت 30 روز به حیوانات آزمایشگاهی دادند و سپس وضعیت قلبشان را بررسی کردند. نتایج بررسی ها نشان داد که این ماده ی غذایی، عملکرد بطن چپ قلب را تقویت کرده و شدت سکته های قلبی را کاهش می دهد.

بادمجان برای کاهش وزن مفید است

بادمجان برای کاهش وزن نیزمفید است. این غذا برای افرادی که قصد دارند وزن خود را کم کنند مفید است چون ذخیره فیبر بالایی دارد و ضمن ایجاد احساس سیری، انرژی بدن را نیز تامین می کند. فیبر خوراکی در فرآیند هضم مدت بیشتری طول می کشد تا از لوله های گوارشی شامل معده و روده ها خارج شود وبه همین دلیل احساس سیری زمان طولانی تری باقی می ماند.

بادمجان پوست را شاداب نگه می دارد

بادمجان برای پوست نیز مفید است چون حاوی مقدار زیادی آب است که علاوه بر بهبود سایر دستگاه های بدن به حفظ سلامت پوست و موها نیز کمک می کند. کم شدن آب بدن و درنتیجه خشک شدن پوست از عوامل مهم افزایش چین و چروک های پوستی است اما خوردنی هایی مثل بادمجان می توانند ذخیره آب بدن را به میزان قابل توجهی تامین کند.

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

مواد غذایی موجود در بادمجان

خواص دارویی بادمجان

از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است . بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد .

  • بادمجان را حتما باید بحالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائیکه آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماریها می شود.
  • بادمجان اثر نرم کننده و مدر درد .
  • بادمجان بعلت درا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است .
  • بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .
  • دانه بادمجان ایجاد یبوست می کند .
  • ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.
  • بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.
  • خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می درد.
  • بادمجان برطرف کننده یبوست است.
  • برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.
  • جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
  • ادمجان مقوی معده است.
  • آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
  • اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیل بمالند زگیل کنده خواهد شد.
  • از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدر نصف این مقدر آب به آن شکر قهوه ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید
  • با تحقیقاتی که جدیدا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند که بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی درد . بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.

مضرات بادمجان

بادمجان با همه ی خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده ی اشخاصی که بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آن ها راتشدید می کند اگر این اشخاص می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.

خواص بادمجان برای سلامتی و لاغری

از دسته سبزیجات گرم و خشک است که برای بیمارانی که قند دارند بسیار مفید است. درمان نقرس یکی دیگر از خواص این میوه میباشد. علاوه بر این کسانی که از یبوست رنج میبرند میتوانند از بادمجان در وعده های غذایی خود استفاده کنند. بادمجان با رنگ بنفش تیره خواص غذایی متنوعی دارد که آن را به یک ماده غذایی فوق العاده تبدیل کرده است. این میوه حاوی یک انتی اکسیدانت کمیاب به نام ناسونین است که خواص زیادی برای سلامتی ما دارد و از جمله الکترولیت های منفی آزاد را از میان می برد که سلول ها و بافت های زنده بدن را تخریب می کنند.

ناسونین ماده ای است که به بادمجان رنگ بنفش تیره را می دهد و جلوی خراب شدن آن، به ویژه در مقابل تابش آفتاب را می گیرد. ناسونین در کلم قمری هم وجود دارد ولی بادمجان سرشار از این ماده مفید است.

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

فواید خواص بادمجان در تغذیه برای سلامتی و لاغری

خواص بادمجان برای درمان بیماری ها

خاصیت ضد التهاب بادمجان

بادمجان بخاطر داشتن ناسونین خاصیت ضد التهابی دارد و می تواند فلزات سمی مانند جیوه، ارسنیک و سرب را دفع کند.

حفاظت از DNA و سلول ها

بادمجان غلاف چربی سلول ها را حفظ کرده و از تخریب و تغییر شکل آنها جلوگیری می کند.

برای سلامتی مغز مفید است

ناسونین موجود در بادمجان غلاف چرب سلول های مغزی را حفظ کرده و به سلامت مغز کمک می کند.

دفع مواد زاید بدن توسط بادمجان

ناسونین به سلول های بدن کمک می کند تا مواد غذایی را بهتر جذب کرده و مواد زاید را دفع کنند. دفع مواد زاید از انباشته شدن مواد سمی در بدن جلوگیری می کند و جلوی بیماری های قلبی عروقی و سرطان را می گیرد.

کمک به جذب آهن

تحقیقات نشان می دهد که بادمجان به جذب آهن در بدن و انتقال اکسیژن در خون کمک می کند و به این ترتیب باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می شود.

مفید برای دیابت نوع 2

تحقیقات نشان می دهد که بادمجان به کنترل سطح گلوکز در خون کمک کرده و برای بیماران مبتلا به بیماری قند از نوع 2 مفید است.

تنظیم فشار خون

تحقیقات نشان می دهد که مصرف مداوم بادمجان باعث تنظیم فشار خون شده و جلوی فشار خون را می گیرد و آن را در سطحی طبیعی نگه می دارد.

بادمجان کمک به کاهش وزن بدن

بادمجان حاوی مواد غذایی از قبیل انتی اکسیدانت ها، ویتامین ها و مواد معدنی است و کالری کمی دارد بطوریکه یک فنجان بادمجان فقط 35 کالری انرژی تولید می کند. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که بادمجان را بصورت کبابی یا پخته مصرف کنیم. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که رنگ پوست آن شفاف باشد. بهتر است بادمجان را بصورت درسته در یخچال نگهداری کنید و تا هنگام پخت آن را نشویید. همچنین توصیه می شود که برای بریدن بادمجان از چاقوی فولادی استفاده کنید تا به مواد غذایی آن آسیبی نرسد. قبل از سرخ کردن بادمجان بهتر است به تکه های بریده آن کمی نمک بزنید و بگذارید 30 دقیقه بماند و بعد سرخ کنید تا زیاد روغن جذب نکند.

منبع: نمناک

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای مختلف تبریز محفوظ است و با ذکر منبع میتوانید از محتویات سایت استفاده نمایید.