خانه » غذاهای محلی تبریز » خوراک واویشگای بادمجان شهر تبریز

خوراک واویشگای بادمجان شهر تبریز

خوراک واویشگای بادمجان شهر تبریز

خوراک واویشگای بادمجان شهر تبریز

وابیشگا (واویشگا)ی بادمجان از غذاهای سنتی شهر تبریز است.

مواد لازم خوراک واویشگای بادمجان برای 4 نفر:


خوراک واویشگای بادمجان شهر تبریز

بادمجان : 2 عدد متوسط

مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا : 100 گرم

گوجه فرنگي : 3 عدد

سيب زميني : 1 عدد متوسط

دل و جگر مرغ : 100 گرم خرد شده (به دلخواه)

پياز : يك عدد متوسط

فلفل دلمه اي : يك استكان نگينی خرد شده

قارچ : 4-5 عدد

پنير موتزارلای رنده شده : 50 گرم ( يك استكان سر خالی )

نمك ، فلفل ، زرد چوبه : به مقدار لازم

جعفري – شويد : روي هم يك قاشق غذا خوری

طرز تهيه واویشگای بادمجان:

سويا را چند دقيقه خيس كنيد و بعد از آب كش كردن با گوشت چرخ كرده ميكس كنيد تا كاملا يك دست شود.

بادمجان را پوست بگيريد و نگيني خرد كنيد و در آب نمك غليظ بگذاريد تا تلخي آن گرفته شود.

گوجه فرنگي ، سيب زميني ، دل و جگر مرغ ، فلفل دلمه و قارچ را نگيني ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد.

پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن و زردچوبه سرخ كنيد تا كمي طلايي شود بعد مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا را به آن اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه گوجه نگيني خرد شده ( يا ميكس شده ) را به آن اضافه كنيد.

اگر لازم بود يك الي دو قاشق روغن به تابه اضافه كنيد و بعد دل و جگر خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد.

بادمجانها را آبكش و خشك كنيد . سيب زميني نگيني خرد شده و بادمجان و قارچ را جداگانه سرخ كنيد.

بادمجان ، قارچ و فلفل دلمه اي نگيني را به تابه اضافه كنيد و هم بزنيد . سبزي را همراه پنير رنده شده اضافه كنيد و خوب هم بزنيد . نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد.

5 دقيقه آخر سيب زميني نگيني سرخ شده را داخل غذا بريزيد هم بزنيد ( طوري كه سيب زميني ها له نشوند ) و درب ضرف را ببنديد . بعد از 5-6 دقيقه غذا كاملا آماده است . غذا را همراه نان در ظرف مناسب سرو كنيد .

نكات مهم درست کردن واویشگای بادمجان:

استفاده از دل و جگر مرغ اختياري است.

مدت طبخ اين غذا حداكثر 35 – 40 دقيقه است.

استفاده از آب نمك غليظ براي مواقعي كه وقت كافي براي گرفتن تلخي بادمجانها نداريد ، راه مناسبي است . به اين ترتيب كه در ازاي هر يك ليوان آب ، دو قاشق غذا خوري نمك داخل ظرف بريزيد و بادمجانها را داخل آن قرار دهيد و بعد از 15 دقيقه آنها را آب كش كنيد . دقت كنيد كه اين زمان براي اين مقدار بادمجان كافي است . هرچه اندازه بادمجانها بيشتر و سايز آنها بزرگتر باشد اين زمان نيز به نسبت افزايش پيدا ميكند.

دقت كنيد كه دل و جگر مرغ به اندازه كافي سرخ شود و بعد بادمجانها را به تابه اضافه كنيد.

اين غذا يك غذاي سريع و كامل است و در بعضي از شهر ها به عنوان يك پاي ثابت وعده هاي شام به شمار مي رود.

استفاده از رب گوجه به جاي گوجه فرنگي باعث ميشود براي جلوگيري از خشك شدن سويا و گوشت چرخ كرده ، از روغن بيشتري استفاده كنيد . در نتيجه سعي كنيد از گوجه فرنگی استفاده كنيد.

غذاهای محلی تبریز

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای مختلف تبریز محفوظ است و با ذکر منبع میتوانید از محتویات سایت استفاده نمایید.